A jó tető megtartja az otthon melegét

akár 48% energiaköltség-csökkenés a tetőfelújítás előtti állapothoz képest Bramac ºCool tetőrendszer használatával.

 • BRAMAC °COOL SMART
 • BRAMAC °COOL COMFORT
 • BRAMAC °COOL PRÉMIUM
 • BÁRMELY BRAMAC TETŐCSERÉP
 • SZAKSZERŰ ÁTSZELLŐZÉS
 • PRO PLUS RESISTANT 140 2S TETŐFÓLIA

A °Cool SMART rendszer bármely Bramac tetőcserép mellett az alábbi termékeket tartalmazza: szellőzőszalag, szellőzőléc minimum 5x5-ös ellenléc és Pro Plus Resistant 140 2S tetőfólia. (Ezek a rendszerelemek a Bramac Rendszergarancia Basic és a Rendszergarancia Prémium csomagok részei, de a teljes rendszergarancia eléréséhez tetőtől függően további rendszerelemekre is szükség lehet.)
A tetőfólia a dupla ragasztósávja miatt szélzáró, ami jelentős energiamegtakarítást okoz a téli időszakban, mivel a tetőfólia átlapolásai között a hideg levegő nem tud bejutni az alátéthéjazat alá, és nem tudja hűteni a szálas hőszigetelő anyag felső részét. Továbbá a tetőfólia a faanyag védőszereknek is ellenáll a – kizárólag a Bramac kínálatában kapható – Resistant bevonat miatt.
A °Cool Smart csomaggal a nyári melegeket is kellemesebb lesz átvészelni, hiszen a nap folyamán csúcshőmérséklettől függően kevesebb mint 6 °C-os hőingadozás várható, és több mint 5 °C-os hőmérséklet csökkenést érhetünk el a tetőtérben. Így a téli fűtés- és a nyári hűtés-költségekben is jelentős megtakarítást eredményez a Bramac °Cool Smart csomag választása és szakszerű beépítése.*

*Bramac kutatóközpont, Heusenstamm, Németország, 2017. január

 • RÓMAI THERMO PROTECTOR ANTRACIT, SÖTÉTBARNA VAGY TECTURA THERMO PROTECTOR ANTRACIT, SÖTÉTBARNA TETŐCSERÉP
 • SZAKSZERŰ ÁTSZELLŐZÉS
 • PRO PLUS RESISTANT 140 2S TETŐFÓLIA
 • BRAMAC MEMBRAN 100 2S PÁRAZÁRÓ FÓLIA

A °Cool COMFORT csomag részét képezi a szakszerű átszellőzést biztosító rendszer,a Pro Plus Resistant 140 2S tetőfólia és a Membran 100 2S párazáró fólia is. A gondosan kiválasztott, magas minőségű rendszerelemek alkalmazásával meg tudjuk akadályozni, hogy hideg időben a belső térben keletkező pára a szerkezetbe jusson, és ott lecsapódva akár szerkezeti károkat okozzon. Így az energiatakarékosság mellett a tetőtér penészedését is megelőzhetjük.
A °Cool COMFORT rendszer nyáron is tökéletesen működik, hiszen a Bramac Tectura Thermo Protector antracit, sötétbarna vagy Bramac Római Thermo Protector antracit, sötétbarna reflektáló tetőcseréppel egészül ki. Tesztekkel bizonyított, hogy ezek a tetőcserepek kétszer-ötször törésállóbbak, mérettartóbbak, és fagyállóbbak a szabványban előírtnál. Továbbá felületkezelésének köszönhetően visszatükrözi az infravörös sugárzást. Hővisszaverő tulajdonsága miatt a tetőcserép hátoldalán mért hőmérséklet a korábban használt fedőanyagokhoz képest akár 20°C-kal is alacsonyabb lehet. Így a téli fűtés- és a nyári hűtés-költségekben is jelentős megtakarítást eredményez a Bramac °Cool Comfort csomag választása és szakszerű beépítése.*

*Bramac kutatóközpont, Heusenstamm, Németország, 2017. január

 • RÓMAI THERMO PROTECTOR ANTRACIT, SÖTÉTBARNA VAGY TECTURA THERMO PROTECTOR ANTRACIT, SÖTÉTBARNA TETŐCSERÉP
 • SZAKSZERŰ ÁTSZELLŐZÉS
 • PRO PLUS RESISTANT 140 2S TETŐFÓLIA
 • BRAMAC THERM BASIC/BASIC ALU TETŐSZIGETELÉS
 • BRAMAC MEMBRAN 100 2S PÁRAZÁRÓ FÓLIA

A °Cool PRÉMIUM rendszer a Római Thermo Protector antracit, sötétbarna vagy Tectura Thermo Protector antracit, sötétbarna tetőcserép, a szakszerű átszellőzés, a Pro Plus Resistant 140 2S tetőfólia és a Membran 100 2S párazáró fólia elemek mellett Bramac Therm tetőszigetelést is tartalmaz. Ennek köszönhetően bizonyítottan akár már 48%-kal csökkenthető az energiafelhasználás. A rendszerben a PIR hab a szarufa külső síkjára kerül és vékonyabb, mint más hőszigetelő anyagok, így növelhető a tető alatti tér. A Bramac Therm Basic szarufa feletti PIR tetőszigetelés felújításhoz, míg a Basic Alu szarufa feletti PIR tetőszigetelés új építéshez ajánlott.
A szakszerű átszellőzést biztosító rendszer és a Pro Plus Resistant 140 2S tetőfólia és a belső oldali párazáró Bramac Membran 100 2S fólia alkalmazásával , meg tudjuk akadályozni, hogy hideg időben a belső térben keletkező pára a szerkezetbe jusson és ott lecsapódva akár szerkezeti károkat is okozzon, emellett használatával energiát takarítunk meg és a tetőtér penészedését is meg tudjuk akadályozni.
Nyáron ezzel a csomaggal már több mint 11°C-os hőmérsékletkülönbséget érhetünk el, a nap folyamán pedig minimálisra szorítható a hőingadozás (2°C), és még a csúcshőmérséklet is 7 órával kitolódik.
Így a téli fűtés- és a nyári hűtés-költségekben is jelentős megtakarítást eredményez a Bramac °Cool Prémium csomag választása és szakszerű beépítése.*

*Bramac kutatóközpont, Heusenstamm, Németország, 2017. január